JADŁOSPIS OD 09. 03. 2020r. – 13. 03 .2020r

Poniedziałek:
Śniadanie :jajecznica ze szczypiorkiem, pieczywo, warzywa, kawa; alergeny: mleko, gluten, jaja
Obiad : barszcz czerwony, makaron ze szpinakiem, kompot, alergeny: gluten
Podwieczorek: bułeczka drożdżowa, owoc, herbatka; alergeny: gluten
Wtorek:
Śniadanie : płatki kukurydziane, pieczywo ,żółty ser, warzywa , herbata alergeny: gluten, mleko
Obiad: zupa pomidorowa z ryżem ,klopsiki w sosie, ziemniaki, marchewka z groszkiem, kompot, alergeny: gluten
Podwieczorek: kisiel owocowy, biszkopt ; alergeny: gluten,
Środa:
Śniadanie: wędlina, pieczywo, warzywa, kakao, herbata; alergeny: mleko, gluten,
Obiad: zupa szczawiowa z jajkiem , naleśniki ser/ dżem, kompot, alergeny: gluten,jaja
Podwieczorek: koktajl owocowy, paluch kukurydziany ; alergeny: gluten,
Czwartek:
Śniadanie: kasza manna, kawiarka dżem/ miód herbata, alergeny: mleko, gluten
Obiad: rosół z makaronem, potrawka z kurczaka, ryż, kompot, alergeny: gluten
Podwieczorek : ciasto drożdżowe ,owoc, woda z cytryną alergeny:
Piątek:
Śniadanie: pieczywo, pasta z tuńczyka, kakao, herbata, alergeny: gluten ,ryba, jaja
Obiad: zupa fasolowa, ryba , ziemniaki, warzywa z wody , kompot; alergeny: ryba
Podwieczorek: batonik crunchy, soczek ; alergeny: gluten

Smacznego!!!