JADŁOSPIS

JADŁOSPIS   OD 02.04.2019 –  05.04.2019

Poniedziałek:

Śniadanie: twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem, pieczywo mieszane, kakao, alergeny: mleko, ser biały, gluten                                                                                                                                          Obiad: zupa ogórkowa, makaron ze szpinakiem, kompot, alergeny:gluten                                                                                                                                                                                                          Podwieczorek: herbatniki, woda z cytryną i miodem, pomarańcza

 

Wtorek:

Śniadanie: zupa mleczna- owsianka, pieczywo mieszane, masło, dżem, miód, herbata, alergeny: mleko,gluten,

Obiad: rosół z makaronem, filet z kurczaka, ziemniaki, fasolka szparagowa, kompot, alergeny: gluten

Podwieczorek: koktajl owocowy, kawiarka z masłem, alergeny: gluten, mleko

 

Środa:

Śniadanie: pieczywo mieszane,ser żółty, pomidor, ogórek, sałata, kawa, alergeny: mleko, gluten

Obiad: zupa grochowa, kopytka z gulaszem, warzywa grillowane kompot, alergeny: gluten

Podwieczorek: ciasto marchewkowe, woda z cytryną i miodem,winogron, alergeny: gluten, jaja

 

Czwartek:

Śniadanie: płatki ryżowe z mlekiem, pieczywo mieszane, wędlina, warzywa, alergeny: mleko,gluten

Obiad: krupnik, spaghetti bolognese, kompot, alergeny: gluten

Podwieczorek: rogaliki drożdżowe, woda z cytryną i miodem, alergeny: gluten

 

Piątek:

Śniadanie: Parówka, ketchup, pieczywo mieszane,masło,ser żółty, pomidor, kakao, herbata, alergeny: gluten, mleko

Obiad: zupa szczawiowa z jajkiem, racuchy z jabłkami, kompot, alergeny: jajko,gluten

Podwieczorek: budyń z sokiem, jabłko, alergeny: mleko,